// Creativiteit De kans SBBN

is in the R

Risicomanagement bij de overheid

Het klinkt cliche, maar het is waar: De wereld verandert in steeds hoger tempo. Strategische keuze’s die hierbij noodzakelijk zijn, hebben grote impact op het succes van uw organisatie. Met aandacht voor kwaliteit en in het bijzonder risicomanagement, vergroot u de effectiviteit van uw strategie en kans op succes. Kwaliteit gaat immers over dingen ‘beter’ doen, risicomanagement over het elimineren van risico’s, zodat doelstellingen makkelijker kunnen worden behaald.

Strategisch
risicomanagement

Bij deze vorm staat veerkracht van de organisatie en samenleving centraal. Dit ‘resilience’-denken gaat over waardenmanagement, met aandacht voor risico’s. Vrij vertaald richt het zich op de weerbaarheid, wendbaarheid en veerkracht (resilience) van systemen.

Integraal
risicomanagement

Doel van integraal risicomanagement is het succesvoller maken van organisaties in het bereiken van hun doel. Dit door beter inzicht te verschaffen in de aard van risico’s en hun verwachte impact, waardoor besluitvorming sneller en makkelijker kan plaatsvinden.

Meerwaarde van risicomanagement

Voorkom reputatieschade
Voorkom onnodige schade
Betere besluitvorming
Meer vrijheid medewerkers
Bereik sneller doelstellingen
Zorgt voor beter beleid

Wij zijn bij voorkeur een tikkeltje afwijkend, van de gebaande paden en de vaste routines. Elke keer weer net even anders dan de vanzelfsprekende patronen en verwachtingen. Het gaat om nieuwe oplossingen bedenken en te pendelen tussen divergeren en convergeren en tussen ‘het gewone en het bijzondere’.

Creativiteit
is de
standaard

Op zoek naar een strategische trainee?

Bel 030 700 9792